Optiek Heuvelrug is de contactlensspecialist en heeft een ruime keuze aan contactlenzen. Onze ervaren optometristen adviseren u graag welke lens het best bij uw ogen en wensen past. Onze optiek is ook gespecialiseerd in het aanmeten van medische contactlenzen en nachtlenzen.

Welke contactlenzen zijn er?

Contactlenzen zijn grofweg onder te verdelen in harde (vormstabiele) en zachte lenzen. Welk soort lens voor u het meest geschikt is, hangt af van een aantal factoren: werk, hobby’s, sport, mogelijk medicijngebruik en natuurlijk het belangrijkste van alles, de bouw van uw ogen.

Harde contactlenzen

Optiek Heuvelrug levert vormstabiele contactlenzen van alle vooraanstaande fabrikanten. Een vormstabiele lens zorgt voor een maximale gezichtsscherpte. Ook bij een hogere cilindersterkte en bij ogen die een onregelmatig gevormd hoornvlies hebben, is deze lens goed toepasbaar.

Zachte contactlenzen

Het hoge draagcomfort maakt de zachte contactlens tot de meest gedragen lens. Er zijn zelfs lenzen die u continu kunt inhouden.

Optiek Heuvelrug heeft veel soorten in het assortiment:

  • daglenzen
  • tweewekelijkse lenzen
  • maandlenzen
  • halfjaar- en jaarlenzen.

Passen

Wilt u lenzen gaan dragen? Maak dan alstublieft een afspraak voor een zogeheten aanmeting. We meten uw ogen uitgebreid en brengen uw wensen in kaart. Vervolgens maken we samen met u een keuze voor een van de soorten contactlenzen.

Een aantal typen zachte lenzen hebben we op voorraad. Deze kunt u direct passen. Alle andere lenzen bestellen we voor u bij de leverancier. Als ze binnen zijn, maken we een vervolgafspraak voor een passing.

Soms is er een tweede passing nodig om de meest geschikte contactlens te bepalen. Zodra u de juiste lens heeft gekozen, komt u elk halfjaar bij ons op controle. Uiteraard geven we u uitgebreide instructies over het dragen en verzorgen van uw lenzen.

Doosje contactlenzen

Openingstijden optiek

Maandag tot en met vrijdag
08.30 uur tot 17.00 uur

Telefoon optiek

030-744 03 93