Voor de staaroperatie
De staaroperatie
Na de staaroperatie
Speciale lenzen

Voor en na uw staaroperatie moet u uw ogen druppelen. U start een week van tevoren en blijft de druppels tot drie weken na de ingreep gebruiken.

Recept

Voorafgaand aan uw operatie zenden we digitaal een recept naar uw apotheek voor een ontstekingsremmer (Yellox) en antibioticum (Dexamethason). Deze oogdruppels haalt u uiterlijk een paar dagen  voor de operatie alvast in huis. Als u aan twee ogen wordt geopereerd, krijgt u van elk medicijn twee flesjes. Zet alstublieft gelijk een L (links) en een R (rechts) op de verpakking. U mag ze namelijk niet kruislings gebruiken.

Starten met druppelen

De dag voor de operatie start u met druppelen (alleen het oog dat wordt geopereerd). Driemaal daags Dexamethason (1 druppel) en tweemaal daags Yellox (1 druppel). Deze druppels blijft u gebruiken tot minimaal drie weken na de operatie. Wacht alstublieft minimaal vijf minuten tussen beide medicijnen.

Elk oog een eigen flesje

Om een infectie of ontsteking te voorkomen, blijft u minimaal drie weken lang volgens schema druppelen met Dexamethason en Yellox. Gebruik voor elk oog een eigen flesje.

Wacht ongeveer 5 minuten na het gebruik van Dexamethason voor u met Yellox druppelt.