Let op! Vanwege het Corona virus worden er momenteel zeer beperkt CBR keuringen uitgevoerd. Dit is immers geen noodzakelijke zorg.

Alleen keuringen die vanwege werk/baan noodzakelijk zijn (bv. vrachtwagenchauffeurs, piloten) kunnen momenteel terecht. Neemt u dan even contact met ons op.

Heeft u van het CBR een formulier ontvangen voor een oogheelkundige keuring? Dan kunt u in elk van onze vestigingen een afspraak maken. Neem alstublieft het formulier mee naar de CBR keuring, zodat we het voor u kunnen invullen.

De CBR keuring

Tijdens de keuring verrichten we een uitgebreid oogheelkundig onderzoek. Het is niet mogelijk gegevens van een recente oogmeting hiervoor te gebruiken. Het CBR vraagt om meer gegevens dan de uitkomsten van een standaardonderzoek.

Bij de CBR-keuring meten we eerst de gezichtsscherpte zonder correctie (bril of contactlenzen) en daarna met. Indien nodig, onderzoeken we of de correctie kan worden verbeterd. Ook brengen we uw gezichtsveld in kaart en onderzoeken we de gezondheid van uw ogen. Hiervoor is het nodig pupilverwijdende druppels toe te dienen.

Na het onderzoek bespreken we de uitkomsten met u en brengen we een advies uit aan het CBR. U krijgt het ingevulde CBR-formulier getekend van ons terug. U draagt zelf zorg voor de verzending naar het CBR. Of uw rijbewijs wordt verlengd, beslist het CBR.

Kosten van de CBR keuring

Een rijbewijskeuring kost € 75 euro inclusief BTW (en betaalt u ook bij afkeuring). Dit bedrag kunt u tijdens uw bezoek per pin of contant voldoen. Uw zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet.

Vervoer

U krijgt pupilverwijdende druppels toegediend. Deze veroorzaken enkele uren een wazig beeld, vooral bij dichtbij kijken. Ook kunt u enige hinder ondervinden van het licht. Indien u met de auto wilt komen, raden we u aan iemand mee te nemen zodat u niet zelfstandig auto hoeft te rijden. Het kan prettig zijn een zonnebril mee te nemen voor de terugreis.