Op 16 maart hebben wij het besluit genomen om onze zorgverlening tijdelijk te beperken tot urgente behandelingen om onze bijdrage te kunnen leveren aan de zorg voor Corona-patiënten. Ook het kunnen garanderen van de veiligheid en gezondheid van onze patiënten en medewerkers heeft daarin een grote rol gespeeld. Na een aantal weken van zeer beperkte zorg, willen wij onze reguliere zorg vanaf 4 mei weer stapsgewijs opschalen. Dit uiteraard op een verantwoorde wijze waarbij wij de actuele richtlijnen strikt volgen.

Deze richtlijnen gelden zowel voor onze zorgverleners als voor onze patiënten. Ook in onze klinieken hebben wij ervoor gezorgd dat u en wij de 1,5 meter veiligheidsnorm goed kunnen naleven. Daar waar u persoonlijk contact heeft met onze zorgverlener zijn de vereiste beschermingsmiddelen aanwezig.

 • Vanaf vandaag kunt uw weer bij ons terecht voor consult afspraken en poliklinische behandelingen.
 • Stapsgewijs bouwen wij verder uit en bieden wij onze zorg weer volledig aan.
 • Controle afspraken zullen waar dat mogelijk is nog telefonisch plaatsvinden.

Richtlijnen voor uw afspraak en bezoek

Er gelden een aantal maatregelen voor uw bezoek. Hieronder vindt u een toelichting wanneer u niet naar de kliniek mag komen en over het meenemen van begeleiding.

Wanneer mag ik niet naar de kliniek komen?

 • Indien u, of iemand binnen uw gezin, klachten heeft zoals hoesten, neusverkoudheid, recent verlies van reuk of smaak of koorts komt u NIET naar de kliniek. Wij verzoeken u om 1 dag voor uw afspraak telefonisch contact met ons op te nemen. We bespreken graag de mogelijkheid om de afspraak telefonisch te laten plaatsvinden. Op uw verzoek kan de afspraak ook verplaatst worden.
 • Mochten deze klachten veroorzaakt worden door bv COPD of andere structurele klachten, dan verzoeken wij u om voor uw bezoek een Corona test te laten afnemen. Alleen bij een negatieve uitslag kunnen wij u verwelkomen in de kliniek.
 • U heeft geen huisgenoten of nauwe contacten die deze klachten hebben.
 • U bent niet de afgelopen 10 dagen in een gebied geweest met negatief reisadvies (code oranje of rood).
 • U bent niet in een bron- en contactonderzoek van de GGD naar voren gekomen als ‘nauw contact’ en heeft niet het dringende advies ontvangen om in thuisquarantaine te zijn.

Mag ik begeleiding meenemen naar mijn afspraak?

 • Om het aantal bezoekers in onze klinieken beperkt te houden ontvangen wij u graag zonder begeleiding. Indien begeleiding nodig is in verband met uw mobiliteit, of om een andere zwaarwegende reden, dan is maximaal 1 begeleider toegestaan. Indien u het prettig vindt, kunt u tijdens uw afspraak iemand laten meeluisteren via uw telefoon.
 • Ook voor kinderen geldt dat er maar één ouder mee mag als begeleider. Ook broertjes of zusjes kunnen niet mee de kliniek in.

Welke aanvullende maatregelen zijn er getroffen in de kliniek om mijn bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen?

 • Wij ontvangen u graag op zijn vroegst 10 minuten voorafgaand aan uw afspraak. Bent u eerder? Dan verzoeken wij u nog even buiten te wachten.
 • Bij binnenkomst wordt u verzocht om uw handen te desinfecteren, wordt uw temperatuur eventueel opgemeten (bij OK) en wordt u nogmaals de vraag gesteld of u klachten heeft zoals hoesten, neusverkoudheid, koorts of diarree. Indien dit het geval is, gaat de afspraak niet door en plannen we een nieuwe datum.
 • We heten u van harte welkom, maar zullen u de hand niet schudden.
 • In de wachtruimte zijn er minder zitplaatsen beschikbaar; zo kunt u anderhalve meter afstand houden tot een ander.
 • Om reden van hygiëne zijn er geen tijdschriften beschikbaar in de wachtruimte.

Wij danken u hartelijk voor uw begrip en voor het naleven van deze richtlijnen.
We zijn verheugd u weer te mogen verwelkomen in onze kliniek.