Uw zorgverzekeraar vergoedt doorgaans uw consult en behandelingen. Voorwaarde is dat u een verwijzing heeft van uw huisarts of medisch specialist. Oogkliniek Heuvelrug heeft afspraken met alle zorgverzekeraars. De rekening sturen we rechtstreeks door. Houd alstublieft wel rekening met uw eigen risico en in bepaalde gevallen een eigen bijdrage. Kijk voor de hoogte van uw eigen risico en uw eigen bijdrage in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

Verwijzing

Uw zorgverzekeraar vergoedt uw consult en behandeling mits u in het bezit bent van een geldige verwijzing van uw huisarts of medisch specialist. Heeft u een verwijzing die ouder is dan 1 jaar en bent u langer dan een jaar niet bij één van onze oogartsen in behandeling geweest? Dan heeft u een nieuwe verwijzing nodig voor een vergoeding van de zorgverzekeraar. Als u op verzoek van de oogarts na 1 jaar terugkomt in de kliniek is een nieuwe verwijzing niet nodig.

Verzekerden CZ

Voor verzekerden bij de CZ koepel hebben wij uitsluitend toegang voor patiënten uit een beperkt aantal regio’s, direct om Zeist en Veenendaal heen. Dit vanwege de beperkte ruimte die wij hebben in de afspraken met CZ.

Dit geldt voor alle verzekerden onder CZ: CZ, Nationale Nederlanden, PZP en OHRA.

Passantentarieven

Oogkliniek Heuvelrug heeft met alle Nederlandse zorgverzekeraars contracten afgesloten. Toch kan het voorkomen dat u zelf de factuur krijgt van uw behandeling. Bijvoorbeeld omdat u niet in Nederland verzekerd bent.

Om u een indicatie te geven van de kosten van onze behandelingen, hebben we een overzicht met passantentarieven.

Ooglaseren en lensimplantatie

Refractiechirurgie (ooglaseren en lensimplantatie) valt meestal niet onder de basisverzekering. Sommige zorgverzekeraars hebben refractiechirurgie in een aanvullend pakket opgenomen. Check alstublieft uw polisvoorwaarden of u voor een (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking komt. Uw eigen risico (€ 385 in 2016) heeft mogelijk invloed op de hoogte van de vergoeding.

Bent u verzekerd bij ACHMEA?

Dan ontvangt u van Oogkliniek Heuvelrug 10 procent korting op uw refractiebehandeling.

Zorgverzekeraar ACHMEA